Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών, σε καταστήματα και σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου Νέστορος, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν στην Καλαμάτα, δύο αλλοδαποί, από τη Βουλγαρία, ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 22 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και έναν 36χρονο, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι έμπαιναν σε καταστήματα και οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης και της Φοινικούντας Μεσσηνίας και έκλεβαν.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε αποθήκη του σπιτιού του 20χρονου και του 22χρονου, στην Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αγροτικών εργαλείων και άλλων αντικειμένων οικιακής χρήσης, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.