Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη έναςαλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 39 ετών, μέλος κυκλώματος που προωθούσε παράνομους μετανάστες σε χώρες της Ε.Ε., ενώ αναζητούνται τρία ακόμα μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από πληροφορία, εντόπισαν τον 39χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μαζί με τρείς άλλους ομοεθνείς του είχε συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην προώθηση παράνομων μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000-3.000 ευρώ το άτομο.

Επιπλέον χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα για τις παράνομες δραστηριότητες τους καταστήματα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, εισέπρατταν από αλλοδαπούς χρηματικά ποσά, με την υπόσχεση της κατάθεσης και μεταφοράς αυτών στις πατρίδες τους. Όταν κάποιοι από τους αλλοδαπούς αντιλαμβάνονταν ότι τους εξαπατούσαν, διαπίστωναν ότι τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούσαν πλέον.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα ο συνολικό χρηματικό ποσό που εισέπραξαν από αυτές τις δραστηριότητες ανέρχεται στις 199.600 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.