Δριμύ κατηγορώ κατά του συντρόφου της κόρης του, της λεγόμενης «φόνισσας του Κορωπίου», εξαπέλυσε ο πατέρας της, Δ.Π., καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. «Όλα ξεκίνησαν από αυτό τον άνθρωπο. Και οι δύο κοπέλες ήταν θύματα του. Τις είχε και τις δύο για να παίζει. Μπλεκόντουσαν και χτυπιόντουσαν. Έχουν τέσσερα παιδιά χωρίς οικογένεια. Διέλυσε δυο σπίτια, κατέστρεψε δυο οικογένειες».

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Ο μάρτυρας τόνισε πως από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετος με τη σχέση της κόρης του με τον 41χρονο, ο οποίος τον παρακολουθούσε ατάραχος από τα πίσω έδρανα της δικαστικής αίθουσας. Μάλιστα, υπέδειξε εμμέσως πλην σαφώς τον 41χρονο, πρωταγωνιστή του ερωτικού τριγώνου, ως ηθικό αυτουργό της αποτρόπαιας δολοφονίας της 35χρονης συζύγου του.

«Έπρεπε να τον είχε διώξει η κόρη μου. Της έλεγα “σας κοροϊδεύει και τις δύο”. Και ο πατέρας του θύματος σε μια συνάντηση που είχαμε πριν γίνει το κακό μου είχε πει “κατέστρεψε εμάς, θα καταστρέψει κι εσάς”».

Ο μάρτυρας, συναισθηματικά φορτισμένος, έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα ισχυριζόμενος πως η 35χρονη γυναίκα ήταν εκείνη που δημιουργούσε συνεχώς φασαρίες στην κόρη του αν και ο Γιάννης τους έλεγε, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ψέμματα πως είχε πάρει διαζύγιο.

«Η κόρη μου, μου είπε ότι την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τα παιδιά. Της έλεγε “θα σκοτώσω τα μπάσταρδα”».

Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ του περασμένου Αυγούστου, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ήταν ο ίδιος που παρέδωσε την κόρη του στην αστυνομία.

«Είχε πάρει το αυτοκίνητο και περιφερόταν μαζί με το παιδί. (σ.σ. ο μεγάλος γιος της ήταν στο αυτοκίνητο την ώρα του εγκλήματος ). Τους πήρα και πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα. Ήταν στεναχωρημένη και φοβισμένη, έτρεμε. Μου είπε “χτύπησα την Θ…”. Τη ρώτησα, “την σκότωσες”; “Όχι”, μου είπε, “ήταν όρθια” και της είπα “πάμε να την δούμε στο Κέντρο Υγείας”. Όπως του εξήγησε η κόρη του, κατέθεσε ο μάρτυρας, «πήρε το μαχαίρι και πήγε να υπερασπιστεί το παιδί. Μου είπε ότι την τρύπησε λίγο στην πλάτη για να τη φοβίσει, να αφήσει το παιδί και να φύγουν και ότι δεν έβαλε το μαχαίρι μέσα».

Ο πατέρας της κατηγορούμενης ξεκαθάρισε πως σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα των δυο εγγονών του. «Δεν έχω καμία σχέση με το Γιάννη και ούτε θέλω, αν και είναι πατέρας των εγγονών μου. Και κανείς άνθρωπος να μην έχει σχέση με τέτοιους ανθρώπους», είπε και αναρωτήθηκε: «Δυο κοπελάρες να σφάζονται για το Γιάννη, είναι δυνατόν; Μα να τις ξεγελάει και τις δυο αλλά και τους υπόλοιπους εμάς; Τι πατέρα θα δουν αυτά τα παιδιά αύριο, μετά εγγόνια μου σκέφτομαι». (…) Έναν άνδρα γνώρισε η κόρη μου και αυτός ήταν μοιραίος», κατέληξε.

«Έβλεπα μία φοβισμένη γυναίκα»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η πιο στενή φίλη του θύματος,η οποία περιέγραψε τις αλλαγές στη ζωή της μετά την αποκάλυψη της παράλληλης σχέσης του συζύγου της. Όπως κατέθεσε, η φίλη της ζούσε υπό το καθεστώς φόβου με το τηλέφωνο της να χτυπά διαρκώς.

«Όταν πήγαινα σπίτι της μου ζητούσε να καθίσω μέχρι αργά, μου έλεγε “φοβάμαι”. Πήγαινε πολύ νωρίς στο σχολείο για να πάρει τα παιδιά και την είχα ρωτήσει το γιατί και μου έλεγε συνεχώς “φοβάμαι”. Μου είχε πει ότι θα έκανε ασφαλιστικά μέτρα… Προσπαθούσα να της πω “κάνε κάτι”. Πήγαινε για ψώνια και μου ζητούσε να πηγαίνω μαζί της. Είχε έντονο φόβο, αλλά δεν μπορούσα να ρωτήσω το γιατί. Πιεζόταν πολύ. Δεν ήθελαν τα παιδιά να γυρίσει ο μπαμπάς τους… Τα ήξεραν όλα… Εγώ έβλεπα μία φοβισμένη γυναίκα και μετά το διαζύγιο και δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί, αφού είχαν χωρίσει», κατέθεσε η μάρτυρας.

Με δάκρυα στα μάτια η γυναίκα αναφέρθηκε στο βράδυ του φονικού όταν το τηλέφωνο της χτύπησε και της ζήτησαν να πάρει τα δυο παιδιά από το Κέντρο Υγείας όπου είχε μεταφερθεί η 35χρονη. «Έφυγα τρέχοντας, είδα τα δυο παιδιά απ´έξω. Το μόνο που μου είπαν είναι “συγγνώμη που σας πήραμε από τη δουλειά σας, σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Η φίλη του μπαμπά μπήκε μέσα στο σπίτι και χτύπησε τη μαμά». Είχα παγώσει.

Με ρωτούσαν “τι κάνει η μαμά”. Μου είπαν ότι ζητούσε την αδελφή της, ότι έβγαλε αίμα από το στόμα και δεν ξαναμίλησε και ότι φοβούνται μήπως έχει πεθάνει και δεν τους το λέμε, γιατί το αίμα από το στόμα δεν το θεωρούσαν καλό σημάδι. Εγώ είχα μάθει πως έχει καταλήξει και δεν ήξερα τι να πω. Ο μικρός είχε αίμα στο πόδι. Προφανώς τραυματίστηκε από το μαχαίρι».

«Ήταν ένας έντονος και καθημερινός φόβος»

Για το σοκ που έπαθε η κουνιάδα του όταν έμαθε, το 2014, πως ο σύζυγός της περίμενε παιδί από μια άλλη γυναίκα μίλησε στο δικαστήριο ο άνδρας της αδελφής του θύματος.

«Έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για τη σχέση και την εγκυμοσύνη. Δεν είχε αντιληφθεί κάτι. Τον ρώτησε, αρνήθηκε τα πάντα, της είπε ότι τον εκβιάζουν. Παραδέχθηκε τη σχέση και έλεγε συνεχώς ότι θα χωρίσει και θα γυρίσει στην οικογένειά του» είπε.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως η κουνιάδα του δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα από την κατηγορούμενη. «Θα σας κάψω», «θα σας σκοτώσω», της έλεγε. Φοβόταν και για τη ζωή της και για τη ζωή των παιδιών. «Δεχόταν τηλεφωνήματα και απειλές συνεχώς. Ήταν ένας έντονος και καθημερινός φόβος».

Όπως είπε, η κουνιάδα του έβαλε μπροστά το διαζύγιο όταν έπιασε επ’ αυτοφώρω το σύζυγό της στο σπίτι της κατηγορούμενης. «Τότε έγινε μεγάλη φασαρία, αλλά επιτέθηκε μόνο στο σύζυγό της, του φώναζε», τόνισε .

Η δίκη συνεχίζεται.