Πολυμελής σπείρα, που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 66 άτομα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 147 ληστείες και κλοπές και έχουν βρεθεί πλήθος κλοπιμαίων.

Η σπείρα δρούσε το τελευταίο εξάμηνο ενώ η αστυνομική έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες. Από τα 66 μέλη της σπείρας, οι 58 είναι αλλοδαποί και οι οκτώ Έλληνες. Οι αλλοδαποί προέρχονται κυρίως απο χώρες της Βορείου Αφρικής, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Η σπείρα είχε διαπράξει 101 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, 18 ληστείες σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα και έξω από σταθμούς του ηλεκτρικού και είχε κλέψει 28 Ι.Χ. σε διάφορες περιοχές του κέντρου.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε 12 διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών, βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 53,8 γραμμαρίων και 5.275 ευρώ.

Οι 66 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.