Μία απλό τις πλέον επικίνδυνες σπείρες αλλοδαπών κακοποιών συνέλαβε χθες το τμήμα δίωξης διαρρηκτών και ληστών της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για 4 σέρβους διαρρήκτες κοσμηματοπωλείων, 3 άνδρες και μία γυναίκα, των οποίων ο αρχηγός, διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ένοπλες ληστείες, από τη γερμανική αστυνομία.
Το ερώτημα που απασχολεί τώρα τους αστυνομικούς, είναι αν οι 4 που κρατούνται αποτελούν τμήμα της γνωστής συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», οι αν αποτελούν ξεχωριστή ομάδα.

Η σύλληψή τους έγινε μετά από 10ήμερη παρακολούθηση, σε ξενοδοχείο του Π.Φαλήρου, ενώ διατηρούσαν δωμάτια και σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Μέχρι στιγμής και οι 4 κρατούν το στόμα τους κλειστό, ενώ η Ασφάλεια Αττικής εκτιμά ότι θα μπορέσει να τους στοιχειοθετήσει τα αδικήματα, για τα οποία έχουν συλληφθεί.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί θεωρούν ότι στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, έχουν πραγματοποιήσει 30 διαρρήξεις και ληστείες σε κοσμηματοπωλεία της Αθήνας και των προαστίων.

Το σύστημα δράσης τους είναι αυτό το οποίο αποδεικνύει στους αστυνομικούς ότι δρουν με το συγκεκριμένο τρόπο. Η ομάδα χρησιμοποιεί ένα κλεμμένο φορτηγάκι για να αποκλείσει το δρόμο ή ένα Audi ή Μερσεντές για να σπάσει τη βιτρίνα του καταστήματος.

Μόλις σπάσουν τη βιτρίνα, ορμούν μέσα στο κοσμηματοπωλείο, αρπάζουν ό,τι πολύτιμο υπάρχει και εξαφανίζονται.
Αποκορύφωμα της μεθοδολογίας που ακολουθούν, ήταν η επίθεση σε κοσμηματοπωλείο στην Αργυρούπολη, τον περασμένο Ιούλιο, όπου ξήλωσαν το συναγερμό και τον έβαλαν σε κουβά με νερό, για να μην χτυπάει, ενώ τοποθέτησαν δύο μαδέρια οικοδομής πάνω από τα οποία πέρα σε το κλεμμένο αυτοκίνητο που έσπασε τις βιτρίνες. Η όλη επιχείρηση δεν κράτησε παραπάνω από τρία λεπτά.

Επίσης, πέρυσι το Πάσχα, στον Πειραιά, ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε τη Λειτουργία της Ανάστασης, αυτοί λήστευαν κοσμηματοπωλείο.

Τις περισσότερες φορές η ομάδα δεν οπλοφορεί, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί περίπτωση κατά την οποία οι δράστες να πυροβόλησαν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο, οι τέσσερις που συνελήφθησαν, να είχαν συμμετοχή στις δύο ληστείες που έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Πειραιά και στην Ηλιούπολη.