Δύο ακόμα επιχειρηματίες, ηλικίας 51 και 69 ετών, συνέταιροι εταιρείας ενδυμάτων-αξεσουάρ στην περιοχή των Αμπελοκήπων, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα χρέη του πρώτου ανέρχονται στο ποσό των 1.100.752,64 ευρώ, ενώ για τον 69χρονο στο ποσό των 987.712,82 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις για οφειλές προς το Δημόσιο. Οι συλληφθέντες αναμένετο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι δύο νέες συλλήψεις έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο των φοροφυγάδων που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη τις τελευταίες ημέρες.

Την Τρίτη συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος. Ο 77χρονος συνελήφθη στη Φιλοθέης για οφειλές ύψους 625.663 ευρώ, ύστερα από έγγραφο που έστειλε ο εισαγγελέας στην Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές του 77χρονου επιχειρηματία σχετίζονται με ΦΠΑ αλλά κι άλλες φορολογικές εκκρεμότητες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε διακανονισμό του χρέους του, αλλά στη συνέχεια δεν είχε αποπληρώσει τις δόσεις.