Την παραπομπή σε δίκη για επτά από τους συνολικά έντεκα κατηγορούμενους στην υπόθεση με τις μίζες από την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση ζητεί να μην καθίσουν στο εδώλιο η σύζυγος και ο γιος του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα καθώς κρίνει πως δεν προκύπτουν σχετικές ενδείξεις σε βάρος τους. Επιπλέον, στο απυρόβλητο μένουν ο πρώην αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, Γερμανός Όλαφ Έσλερ, και ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Ανάμεσα, στους κατηγορούμενους που ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή τους είναι ο Αντώνης Κάντας, ο δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς και ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος από τον Απρίλιο του 2015 βρίσκεται στη φυλακή καθώς μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.