Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ,μετά την απολογία του, ο 39χρονος επιχειρηματίας κατηγορούμενος στην υπόθεση της σπείρας των Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 39χρονος αρνήθηκε πως δρούσε ως κλεπταποδόχος του κυκλώματος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι συλλέκτης ρολογιών και πως από τα τρία ρολόγια μεγάλης αξίας που βρέθηκαν στη κατοχή του, τα δυο ήταν με πιστοποιητικά και το τρίτο ήταν απομίμηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές παραδέχτηκε τρεις από τις συναλλαγές που κατέγραψε ο κοριός της αστυνομίας υποστηρίζοντας  ότι δεν γνώριζε πως πρόκειται για προϊόντα κλοπής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία , οι ληστές φέρονται να έστελναν φωτογραφίες των κλοπιμαίων μέσω viber στον επιχειρηματία προκειμένου  να εκτιμήσει την αξία τους και στη συνέχεια αφού τα αγόραζε τα πουλούσε σε κοσμηματοπωλεία και ρολογάδικα.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες , μπήκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Αύγουστο και στην ογκωδέστατη  δικογραφία περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ στις οποίες πρωταγωνιστεί.

Από τους συνολικά 20 που απολογήθηκαν σήμερα ως μέλη της οργάνωσης 8 κρίθηκαν προφυλακιστέοι  και 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους .

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου επιχειρηματία Χρήστος  Στάθης σε δήλωση του τόνισε: «Θεωρώ ότι με τη γνωμοδότηση για τη προσωρινή κράτηση του εντολέα  μου κέρδισε ο κίτρινος τύπος και έχασε η δικαιοσύνη».