Όταν πέφτει το σκοτάδι στην Αθήνα, οι κάτοικοί της ζουν μια άλλη ζωή. Μια ζωή τρόμου που τους υποχρεώνει να κλειδώνονται μέσα στα σπίτια τους για να μην πέσουν θύματα ληστείας.

Η εγκληματικότητα βιώνεται καθημερινά από τον πολίτη. Όλες οι σοβαρές ληστρικές επιδρομές γίνονται από τις 2 τη νύχτα μέχρι τις 5μιση τα ξημερώματα. Γιατί; Επειδή εκείνη την ώρα είναι πολύ περιορισμένες οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως αποκαλύπτει ο «Τύπος της Κυριακής», μετά τις 2 τα ξημερώματα και ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ έχει αποσυρθεί το βάρος της αστυνόμευσης πέφτει στα περιπολικά του «100». Αλλά ποιο εκατό… μόλις 28-30 περιπολικά καλύπτουν στην καλύτερη περίπτωση όλη την Αττική από τις 9μιση το βράδυ μέχρι τις 5μιση το πρωί.

Η σημαντικότερη αιτία είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και οι διαφορετικές προτεραιότητες που θέτει η ηγεσία της Αστυνομίας. Από τους 2000 νέους αστυφύλακες που έχουν προληφθεί τον τελευταίο καιρό, κανείς δεν τοποθετήθηκε σε Αστυνομικό Τμήμα, ενώ περίπου 500 μπήκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην κοινωνική καταστολή και αφήνει τις πόλεις ανοχύρωτες.