Ελεύθεροι και με τη σφραγίδα της δικαιοσύνης θα είναι από την Τρίτη οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα ,οι οποίοι έχουν αναλάβει και την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης.

Λόγω της συμπλήρωσης του 18μηνου της προσωρινής τους κράτησης , η αποφυλάκισή τους ήταν μονόδρομος για τις δικαστικές αρχές.

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους τέτοιους, που κατά την κρίση των δικαστών, μπορούν να διασφαλίσουν την παρουσία τους μέχρι το τέλος της δίκης τους οπότε το δικαστήριο θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους , με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν στη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα οι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς θα αποφυλακιστούν με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση απομάκρυνσης από το νομό Αττικής, υποχρεωτική διαμονή στη διεύθυνση κατοικίας που θα δηλώσουν και εμφάνιση μία φορά κάθε πέντε μέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.