Εξαρθρώθηκε στα Χανιά εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας φέρονται ότι εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένους, σε Χανιά και Ηράκλειο, μετά την εξιχνίαση δύο περιπτώσεων απάτης και οχτώ περιπτώσεων απόπειρας απάτης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη μία 50χρονη από τη Βουλγαρία, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει και δύο ακόμη άτομα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων.

Σύμφωνα με την τακτική που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών. Συγκεκριμένα επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου και είτε η 50χρονη είτε τα άλλα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, -προσποιούμενοι οικείο συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων τους το οποίο υποτιθέμενα βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψης του από την αστυνομία λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει- δημιουργούσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα και στη συνέχεια άλλο άτομο προσποιούμενος αστυνομικό, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά-κοσμήματα από τους παθόντες, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου.

Στη συνέχεια η 50χρονη μετέβαινε σε προκαθορισμένο σημείο προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό ή τα κοσμήματα από τους παθόντες. Έτσι τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν, συνολικά με δέκα ηλικιωμένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας επίσης 10.000 ευρώ, από δύο Έλληνίδες ηλικίας 82 και 67 ετών σε Χανιά και Ηράκλειο. Χθες οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη η 50χρονη κατά το χρόνο που παραλάμβανε χρήματα από μία 50χρονη με τη οποία είχαν νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα και πλήθος κοσμημάτων.

Η ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο διάστημα είχε ενημερώσει για τη δράση του κυκλώματος με σχετικό δελτίο τύπου δεδομένου ότι οι καταγγελίες και αναφορές σχετικά με την προσπάθεια εξαπάτησης κυρίως ηλικιωμένων ήταν αρκετές. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας, ενώ η 50χρονη από την Βουλγαρία θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.