Ευαίσθητος, έντιμος, εργασιομανής…τελειομανής. Eνας ηθικός και δίκαιος άνθρωπος. Αλλά και bon viveur… Eνας άνθρωπος για τον οποίο κανείς από τους οικείους του δεν θα πίστευε ότι θα έδινε τραγικό τέλος στη ζωή του. Πόσω μάλλον όταν αγαπούσε τόσο την καλή ζωή, την gourmet κουζίνα, τα εξωτικά ταξίδια και τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς και τις ανάλογες απορίες …προφανώς
προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την πράξη του… περιγράφουν οι φίλοι και
συνεργάτες του τον Μιχάλη Κριάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της
διαφημιστικής «Vitamin» που έκανε την περασμένη Τετάρτη βουτιά θανάτου,
προσθέτοντας άλλον έναν αριθμό στη μακρά λίστα των θυμάτων της
πρωτόγνωρης κρίσης που δοκιμάζει τη χώρα.

Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα έδινε τέλος στη ζωή του ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και «πολίτης του κόσμου», που συμμετείχε σε κοσμικές εκδηλώσεις χωρίς ωστόσο να απασχολεί αρνητικά τη δημοσιότητα, που ζούσε σε αρμονία με την ευκατάστατη σύζυγό του και που λάτρευε την 22χρονη μοναχοκόρη του;

Είναι προφανές ότι ο 60χρονος διαφημιστής είχε σχεδιάσει μέρες πριν το απονενοημένο διάβημα: πέρασε στις 8.30 π.μ. την κεντρική είσοδο του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η «Vitamin» και χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν κατευθύνθηκε στο γραφείο του. Λίγο πριν αυτοκτονήσει τηλεφώνησε σε στέλεχος της εταιρείας του και ζήτησε να προσέχουν την 22χρονη μονάκριβη κόρη του, η οποία εργάζεται στην ίδια εταιρεία.

Στη συνέχεια έπεσε από τον 4ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται η «Audiovisual», η οποία και αποτελούσε τον μοναδικό πελάτη της εταιρείας του, αφήνοντας διαθήκη και τρία διαφορετικά σημειώματα στα οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή.

Το πρώτο απευθύνεται στην οικογένειά του και με αυτό ζητάει συγνώμη για την πράξη του εξηγώντας τους λόγους και τακτοποιώντας εν είδει διαθήκης κάποια ζητήματα. Στο δεύτερο αναφέρεται στους συνεργάτες του αφήνοντας οδηγίες και συμβουλές. Στο τρίτο απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για μια καθοριστική πτυχή της υπόθεσης.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», ο Μ.Κριάδης ήταν μέλος της γνωστής αθηναϊκής παρέας που είχε πάθος με τους αγώνες αυτοκινήτου, ξεκίνησε στο περιοδικό «4 Τροχοί», πέρασε για αρκετά χρόνια από την εφημερίδα «Καθημερινή», προχώρησε στην ίδρυση της διαφημιστικής εταιρείας «Γραφίς» με τον Χ. Βικονόπουλο και αργότερα δημιούργησε τη δική του «Vitamin».