«Γεια σου κοριτσάκι. Είμαι φίλος του μπαμπά σου. Με θυμάσαι; Εγώ σε θυμάμαι. Θέλεις να πάμε μία βόλτα με το ποδήλατο; Έχω μαζί μου και καραμέλες για να περάσουμε καλά».

Αυτή είναι μία από τις φράσεις που χρησιμοποιούσε ο 46χρονος παιδόφιλος με το… ποδήλατο, προκειμένου να προσεγγίζει τα ανήλικα κορίτσια. «Περιπολούσε» έξω από σχολεία με σκοπό να ασελγεί σε βάρος των ανήλικων μαθητριών. Με αυτόν τον τρόπο είχε κατορθώσει σε διάστημα 9 μηνών να αποπλανήσει 27 μαθήτριες σε Πειραιά, Δραπετσώνα, Καμίνια, Κερατσίνι, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή και άλλες περιοχές των δυτικών και βόρειων προαστίων.

Η αστυνομία είχε δεχτεί δεκάδες καταγγελίες με τα θύματα να έχουν δώσει περιγραφές του. Οι εντολές προς τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήταν να ελέγχουν οποιονδήποτε άνδρα ηλικίας περίπου 40 χρόνων που κινείται με ποδήλατο κοντά σε σχολικά συγκροτήματα. Στις 2 Ιουνίου 2016 μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας εντόπισαν τον άνδρα να μιλάει σε ένα 13χρονο κορίτσι σε κοντινή απόσταση από σχολείο στη Δραπετσώνα. Στη θέα των αστυνομικών ο ύποπτος άρχισε να τρέχει με το ποδήλατο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Ήταν ένας 46χρονος από την Αλβανία, παντρεμένος με ένα παιδί. Εκεί τον αναγνώρισαν 27 από τα θύματά του.

Πολλά από τα κορίτσια που κακοποιήθηκαν παρακολουθούνταν από ψυχολόγους, καθώς βρίσκονταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος ορισμένα από αυτά τα παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ σε άλλα ασέλγησε σε βάρος τους.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του κατασχέθηκαν τα δύο ποδήλατα που χρησιμοποιούσε για να «περιπολεί» έξω από τα σχολεία. Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πειραιά τον παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή, στον οποίο θα απολογηθεί σήμερα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη το ονοματεπώνυμό και η φωτογραφία του, προκειμένου οι αστυνομικοί να μπορέσουν να βρουν και άλλα θύματά.