Τη Δευτέρα απολογείται ο 53χρονος που δολοφόνησε 23χρονο πριν από 18 χρόνια στην Πέλλα

Σήμερα ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία από τον ανακριτή


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
19:40
12/02/2016
Τη Δευτέρα απολογείται ο 53χρονος που δολοφόνησε 23χρονο πριν από 18 χρόνια στην Πέλλα
loading

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 53χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 23χρονου, πριν από 18 χρόνια, στην Πέλλα. Ο κατηγορούμενος μετήχθη το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη -όπου κρατείται- στα δικαστήρια της Έδεσσας και οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε μία ακόμη προθεσμία, τη δεύτερη, για να προετοιμάσει την απολογία του, αίτημα που έγινε δεκτό.

Το έγκλημα φαίνεται πως έχει ερωτικά κίνητρα, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχουν στοιχεία για σχέσεις μεταξύ θύματος και κατηγορούμενου. Ο τελευταίος φέρεται να παραδέχεται ότι ήταν σύντροφος του 23χρονου, αλλά αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Το πτώμα του -άγνωστου μέχρι πρόσφατα- άνδρα είχε βρεθεί στις αρχές του 1998 σε δασική έκταση στο Κάτω Γραμματικό Πέλλας. Είχε μία σφαίρα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο, ενώ ο δράστης, θέλοντας να εξαφανίσει τα ίχνη, έβαλε φωτιά στο πτώμα, από το οποίο -επιπλέον- έλειπαν τα δάχτυλα των χεριών, γεγονός που καθιστούσε επί χρόνια ανέφικτη την ταυτοποίησή του, με συνέπεια οι έρευνες να βρίσκονται στο «σκοτάδι».

Την άκρη του νήματος για τη στυγερή δολοφονία βρήκε πριν από λίγες μέρες η ειδική ομάδα έρευνας ανεξιχνίαστων εγκλημάτων (cold case) της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν, με τη βοήθεια και της τεχνολογίας, ταυτοποιήθηκε το θύμα, που ήταν ένας 23χρονος από τη Βόρεια Ήπειρο, σεσημασμένος για ναρκωτικά. Αξιοποιώντας -στη συνέχεια- ένα «ορφανό» αποτύπωμα που βρέθηκε κοντά στο πτώμα, οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν τελικά στα ίχνη του 53χρονου εμπόρου και τον συνέλαβαν με ένταλμα του ανακριτή Έδεσσας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει