Στα χέρια των αστυνομικών, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, παρουσία εισαγγελέα, έπεσαν οι τέσσερις κακοποιοί, που λήστεψαν το πρωί υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 84, στο Κερατσίνι, και στη συνέχεια «ταμπουρώθηκαν» σε σπίτι στην Αμφιάλη.

Τα όσα διαδραματίστηκαν μετά την ένοπλη ληστεία παραπέμπουν σε σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία.

Οι ένοπλοι, αφού άρπαξαν τα λεφτά, επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια το εγκατέλειψαν για να επιβιβαστούν σε άλλο όχημα. Ακολούθησε καταδίωξη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν το δεύτερο ΙΧ στην οδό Κεφαλληνίας, στην Αμφιάλη. 

Οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή ανδρών των ΕΚΑΜ, ξεκίνησαν να ψάχνουν ένα προς ένα τα σπίτια και τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν αυτό στο οποίο βρίσκονταν οι ληστές. Αφού απομάκρυναν τον κόσμο, εισέβαλλαν, μετά το πράσινο φως του εισαγγελέα, στην οικία και συνέλαβαν δύο Έλληνες, έναν Ρώσο και έναν Αρμένιο.

Μετά την επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης, πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκρότησαν τους αστυνομικούς.

Στο σπίτι εντοπίστηκαν μία χειροβομβίδα, δύο καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μια τσάντα με γάντια, μάσκες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και εργαλεία διάρρηξης,  καθώς και το ποσό των 10.000 ευρώ.