Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ημαθίας ένας 26χρονος, για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 35χρονος.

Ο 26χρονος συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά από παραγγελία του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας το οποίο διενεργεί σχετική προανάκριση.

Συγκεκριμένα, στην Καρδίτσα τα δύο άτομα πλησίασαν έναν 82χρονο προσποιούμενοι γνωριμία με συγγενικό του πρόσωπο και απαίτησαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, προς εξόφληση δήθεν τιμολογίου.

Μαζί μετέβησαν στην οικία του παθόντα, ο οποίος έβγαλε από κρύπτη του σπιτιού του το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ για να παραδώσει στους δράστες το συμφωνημένο ποσό.

Κατά το χρόνο που η σύζυγος του παθόντα καταμετρούσε τα χρήματα, διότι ο ίδιος είναι ηλικιωμένος και με μειωμένη όραση, οι δράστες άρπαξαν το σύνολο των χρημάτων και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τη σύζυγο του παθόντα και από αυτόπτη μάρτυρα, μετά από επίδειξη φωτογραφιών.

Επιπλέον, στον Παλαμά Καρδίτσας, ο 35χρονος μαζί με έναν αγνώστων στοιχείων, αφαίρεσαν από 88χρονο, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 238,10 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.