Οργανωμένο κύκλωμα που εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από την Τουρκία και στην συνέχεια τους προωθούσε στην ηπειρωτική Ελλάδα, εξαρθρώθηκε μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση της Αστυνομίας στην Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την έρευνα για την υπόθεση διενήργησαν με άκρα μυστικότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δέκα άτομα στην Λέσβο, τα οποία κατήρτιζαν τα πλαστά έγγραφα σε δύο διαμερίσματα στη Μυτιλήνη και με αυτά εφοδίαζαν τους αλλοδαπούς που δεν είχαν ακόμα ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές, για να φύγουν με τα πλοία της γραμμής.

Υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό το κύκλωμα προωθούσε εκατοντάδες άτομα καθημερινά, εισπράττοντας αδρά αμοιβή από τον καθένα.

Οι συλληφθέντες είναι όλοι αλλοδαποί, ενώ εκτιμάται ότι το κύκλωμα είχε επαφές και άλλα σημεία της χώρας, όπου έστελνε πλαστά δικαιολογητικά.

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης αναμένονται ανακοινώσεις από την Αστυνομία.