Δημοπρατήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τα έργα κατασκευής δυο νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο Βόλου που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το 7ο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας στα Μελισσάτικα και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς στην Άλλη Μεριά. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο έργων είναι 3.490.000 ευρώ, ενώ μετά τις εκπτώσεις που δόθηκαν από τον ανάδοχο η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 1.839.100 ευρώ.

Οι εργασίες ανέγερσης των δυο νέων σχολικών συγκροτημάτων θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από δυο μήνες, αφού ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και η λειτουργία τους αναμένεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες πρωτοβάθμιας σχολικής στέγης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Το σχολείο στα Μελισσάτικα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.525 τετραγωνικών μέτρων όπου σήμερα βρίσκεται το παλιό κτίριο, το οποίο θα κατεδαφιστεί.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο ισόγειο του νέου κτιρίου θα δημιουργηθούν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικών επιστημών, αποθήκη σχολικών βιβλίων, ιατρείο – αναρρωτήριο, 2 αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία των εκπαιδευτικών και του συλλόγου γονέων – κηδεμόνων και κοινόχρηστοι χώροι, ενώ στον όροφο θα κατασκευαστούν 4 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ξένων γλωσσών, αίθουσα αισθητικής αγωγής και αίθουσα πληροφορικής.

Το σχολικό συγκρότημα του δημοτικού σχολείου Άλλης Μεριάς πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο 4.140τ.μ. και το κτίριο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, γραφεία εκπαιδευτικών και κοινόχρηστους χώρους. Στον προαύλειο χώρο θα δημιουργηθούν γήπεδα αθλοπαιδιών, μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και χώροι πρασίνου.

Πηγή: magnesianews