Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 27χρονος ο οποίος εξαπατούσε τα θύματά του παρέχοντας δήθεν προγνωστικά για διάφορους αγώνες.

Ο δράστης μέσω των προφίλ που διατηρούσε, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είτε διαφήμιζε σε άλλους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, είτε τους προσέγγιζε, με απώτερο σκοπό να τους παρέχει προγνωστικά για την έκβαση διαφόρων ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών και κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ απαιτούσε από τους ενδιαφερόμενους την καταβολή χρηματικών ποσών ως αμοιβή.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 27χρονου στην Κω, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που έγινε στον υπολογιστή, προέκυψε η εμπλοκή του, ενώ ο υπολογιστής θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τα χρήματα που εισέπραξε ο 27χρονος ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ το ακριβές ποσό δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί. Οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλαν στο δράστη τα χρήματα, χρησιμοποιώντας προπληρωμένες καρτών συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του 27χρονου και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.