Τους δρόμους, τα φανάρια και τα πεζοδρόμια των Ιωαννίνων έχουν κατακλύσει αλλοδαποί επαίτες, μικροπωλητές κ.α. Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι ξεπερνούν τα όρια και δεν διστάζουν να λογομαχήσουν ακόμη και με οδηγούς ή περαστικούς!

Πολύ άσχημη εντύπωση προκαλεί ακόμη το γεγονός, ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την αναπηρία τους (;) για να βγάλουν λίγα χρήματα, ενώ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και μικρά παιδιά, μήπως και συγκινήσουν τους περαστικούς να ρίξουν ένα – δυο κέρματα, όπως δημοσιεύει ο Πρωινός Λόγος.

Η κατάσταση σχεδόν σε όλα τα φανάρια των δρόμων είναι ενδεικτική της εικόνας που έχουν τα Γιάννενα. Έντονο όμως είναι και το πρόβλημα με τους δεκάδες παράνομους μικροπωλητές, που βρίσκονται σε κάθε γωνιά σχεδόν του κέντρου της πόλης.

Η δράση των αλλοδαπών ζητιάνων, μικροπωλητών κ.α. είναι τόσο συντονισμένη, ώστε είναι εύλογες οι απορίες πολλών Γιαννιωτών, για το αν οι άνθρωποι αυτοί είναι μέλη κυκλωμάτων, που τους εκμεταλλεύονται, στέλνοντάς τους στους δρόμους, για ένα ξεροκόμματο.