Οργανωμένο δίκτυο, που εκβίαζε και πουλούσε προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων της παραλιακής, είχαν στήσει δύο ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι έπεσαν στη… φάκα των συναδέλφων τους.

Πρόκειται για έναν αστυνομικό διευθυντή, που σήμερα υπηρετεί σε υπηρεσία του αρχηγείου της Αστυνομίας, πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος των νοτίων Προαστίων και το νυν διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της ίδιας περιοχής, αστυνόμο Α’ και έναν αξιωματικό που υπηρετούσε, ως διοικητής, στην ίδια περιοχή πριν την μετακίνησή του σε επιτελική υπηρεσία του.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η σύζυγος του αστυνομικού διευθυντή, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, εισέπραττε τα χρήματα από τους καταστηματάρχες, όταν δεν μπορούσε να πάει ο άνδρας της, ενώ κατηγορείται και ένας αστυφύλακας.

Στην ίδια δικογραφία κατηγορούνται και 12 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για δωροδοκία, επειδή πλήρωναν προστασία στους αξιωματικούς, είτε γιατί λειτουργούσαν με την κάλυψή τους χωρίς άδεια, είτε γιατί είχαν άδεια, αλλά κατέβαλλαν χρήματα για να μην τους γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι.

Οι συλληφθέντες απαιτούσαν από 1.000 έως 2.000 ευρώ το μήνα, ανά κατάστημα.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την παράνομη είσπραξη χρηματικών ποσών, εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.