Μια γυναίκα από το Ηράκλειο κατονόμασε ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση της δολοφονίας του 98χρονου στο Βενεράτο, ο 33χρονος από τη Συρία, ο οποίος θεωρείται ο «σκληρός» της σπείρας, ο οποίος απολογήθηκε χθες ενώπιον του ανακριτή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς».

Ο αλλοδαπός αιφνιδίασε όταν κατονόμασε μία Ηρακλειώτισσα ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση, ενώ υπήρξε «ισοπεδωτικός» ως προς τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ένας εκ των δύο Κρητικών, τον οποίο είχε πλήρως απαλλάξει από κάθε συμμετοχή προανακριτικά.

Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα συμμετείχε σε μία από τις «διερευνητικές» επισκέψεις τους στο Βενεράτο. Μάλιστα, όπως είπε, σχεδίαζαν να μπει και εκείνη στο σπίτι του γέροντα, όμως είχε ξεχάσει τα γάντια της και έτσι η επιχείρηση ματαιώθηκε, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εντύπωση όμως προκαλεί η απολογία του και σε σχέση με τον άντρα από το Ηράκλειο, τον οποίο παρουσιάζει μάλιστα ως φίλο της γυναίκας. Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε αναφέρει στην Ασφάλεια, χθες ισχυρίστηκε ότι είχαν πάει τουλάχιστον επτά με οχτώ φορές στο Βενεράτο πριν από τη δολοφονία για να «ακτινογραφήσουν» το σπίτι του υπερήλικα και για να «κόψουν» κίνηση.

Η διαδικασία της απολογίας ολοκληρώθηκε μεταμεσονύκτιες ώρες, ενώ οι πέντε κατηγορούμενοι, οι δύο Κρητικοί και οι τρεις Σύροι, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.