Σοβαρή εμπλοκή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και τον τραυματισμό δύο ατόμων σημειώθηκε μεταξύ μελών ομάδας αλλοδαπών αποτελούμενη από Κινέζους και Νιγηριανούς που ήρθαν στο νησί της Ρόδου προκειμένου «πουλήσουν» προστασία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 4 Κινέζους, 1 αλλοδαπό από τη Νικαράγουα και 4 Νιγηριανούς, οι οποίοι ήρθαν στη Ρόδο από την Αθήνα προκειμένου να «ξεκαθαρίσουν» την κατάσταση με δύο αλλοδαπούς από την Κίνα οι οποίοι κάνουν μασάζ στις παραλίες μας. Οι νεοφερμένοι αλλοδαποί θέλησαν να πάρουν ποσοστό προκειμένου να εξασφαλίσουν την «ασφάλεια» των επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος από τη Νικαράγουα και οι δύο Κινέζοι ηλικίας 35 και 37 ετών, στην παραλία κοντά στο Ενυδρείο, απαίτησαν εκβιαστικά από τους δύο αλλοδαπούς από την Κίνα 23 και 34 ετών αντίστοιχα να τους δώσουν μέρος των χρημάτων που κερδίζουν από το μασάζ που κάνουν για την παροχή «προστασίας» από μέρους τους!

Προφανώς η «συμφωνία» δεν έκλεισε, αλλά αντίθετα σημειώθηκε συμπλοκή, η οποία εξελίχθηκε πολύ άσχημα αφού βγήκαν ακόμη και μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 35χρονος Κινέζος και ελαφρά ο 34χρονος ομοεθνής του.

Πάντως τόσο ο τραυματίας Κινέζος, όσο και ο 26χρονος από τη Νικαράγουα μαζί με τους αλλοδαπούς από την Κίνα ηλικίας 37, 23 και 34 ετών συνελήφθησαν, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται και οι υπόλοιποι της «παρέας» δηλαδή οι 4 Νιγηριανοί και δύο Κινέζοι.

Οι συλληφθέντες χθες το μεσημέρι συνοδευόμενοι από αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου προσήχθησαν ενώπιον του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αντώνη Κασάπη ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Σε ό,τι αφορά τον 35χρονο Κινέζο συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Πηγή: Ροδιακή