Σε βρόχο μετατράπηκαν οι τύψεις για τον 53χρονο δράστη της στυγερής δολοφονίας της 44χρονης Ελένης Μέμου, στη Ν. Αγχίαλο. Οι εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου που έσφαξε τη σύζυγό του, ενώ κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα. Το τραγικό φινάλε της οικογενειακής τραγωδίας γράφτηκε σε μία από τις εξοχικές κατοικίες, όπου ο δράστης και αυτόχειρας εργάζονταν τα τελευταία χρόνια για το μεροκάματο. Ο 53χρονος αλβανικής καταγωγής εντοπίστηκε απαγχονισμένος… Δίπλα του ένα σημείωμα στην αλβανική γλώσσα περιέγραφε τους λόγους, για τους οποίους έθεσε τέλος στη ζωή του.

Το σώμα του δράστη εντοπίστηκε χθες στις 7:30 το απόγευμα από την ιδιοκτήτρια της εξοχικής κατοικίας στον οικισμό «Στούπι», λίγο πριν τη Ν. Αγχίαλο, στην οποία ο 53χρονος απασχολούνταν για πολλά χρόνια περιστασιακά, κάνοντας διάφορες εργασίες, όπως πλακόστρωση, κλάδεμα του κήπου και των ελαιών στο οικόπεδο.

Η ιδιοκτήτρια –δεν γνώριζε ότι ο 53χρονος κρατούσε αντικλείδι- υπέστη σοκ στη θέα του κρεμασμένου άντρα από δοκάρι της οροφής του υπογείου, όταν άνοιξε αναζητώντας διάφορα πράγματα, που χρειαζόταν. Στο σπίτι έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, του Α.Τ. Αλμυρού, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή συνεχίζοντας τις έρευνες αναζήτησής του, ενώ κλήθηκε ιατροδικαστής.

Ο φάκελος της άγριας δολοφονίας έκλεισε τραγικά. Ο 53χρονος, ο οποίος φαίνεται ότι είχε αντικλείδι της εξοχικής κατοικίας, έκρυψε στο υπόγειό της τις ενοχές για τη «σφαγή» της συζύγου του. Μετέτρεψε σε αγχόνη σκοινί, το έδεσε στο λαιμό του και κρεμάστηκε από το δοκάρι της οροφής. Έδωσε τέλος στη ζωή του σπρώχνοντας με τα πόδια του τη σκάλα, με την οποία σκαρφάλωσε στο ταβάνι.

Ο θάνατός του εικάζεται ότι προήλθε έως και 18 ώρες πριν τον εντοπισμό του. Δίπλα του ο δράστης και αυτόχειρας άφησε χειρόγραφο σημείωμα για τους λόγους της πράξης του.

Προχθές οι αστυνομικές έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε άλλα δύο σπίτια της Ν. Αγχιάλου, όπου επίσης ο 53χρονος εργάζονταν περιστασιακά. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών ότι ο δολοφόνος δεν είχε εγκαταλείψει την περιοχή επιβεβαιώθηκαν…

Από το πρωί της Παρασκευής, οπότε η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το έγκλημα είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Ο δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε και διέφυγε πεζός, διότι το δίκυκλο που είχε το άφησε στο σπίτι του και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι στο συνεργείο.

Το πόρισμα ιατροδικαστή

Χθες εξάλλου ολοκληρώθηκε και η νεκροψία-νεκροτομή και σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Χριστοφορίδη η 44χρονη γυναίκα έφερε «εκτεταμένο, βαθύ, χαίνον τραύμα του τραχήλου (λαιμού) με διατομή επιχωρίων (μεγάλων) αγγείων και τραχείας που προκάλεσε μεγάλη αιμορραγία και εισρόφηση αίματος. Το τραύμα προκλήθηκε από τέμνον όργανο».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορεί να διαπιστωθεί ποιο ήταν το όργανο με το οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήθηκε οποιοδήποτε κοφτερό αντικείμενο, από μαχαίρι και λεπίδα μέχρι λαμαρίνα και τζάμι.

Ο κ. Χριστοφορίδης τόνισε επίσης ότι ο θάνατός της δεν ήταν ακαριαίος, αλλά αυτός προκλήθηκε από μεγάλη αιμορραγία και εισρόφηση αίματος.

Με την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής το πτώμα μεταφέρθηκε στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας, ώστε να γίνει η κηδεία της άτυχης γυναίκας μετά από επιθυμία της οικογένειας της να ταφεί στον τόπο καταγωγής της.

Πηγή: taxydromos.gr