Στην αναζήτηση των συνεργατών του δεσμοφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού, που συνελήφθη με 250 γραμμάρια ηρωίνης στην κατοχή του, βρίσκεται η Δίωξη Ναρκωτικών.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, αλλά τα ναρκωτικά και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν πάνω του δείχνουν ένα μεγαλέμπορο, που ήξερε να κρύβεται καλά.

Στο μεταξύ βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρώην πια συνάδελφο του χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Νέας Αλικαρνασσού Γιώργος Ζωάκης μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου. Ο κ. Ζωάκης τον χαρακτήρισε «αχρείο και άχρηστο», ενώ είπε ότι στις φυλακές έχουν γιορτή, αφού η σύλληψή του «ανακούφισε όλους εκείνους που ευσυνείδητα κάνουν τη δουλειά τους».

«Διώκτης» των ναρκομανών και των διακινητών ναρκωτικών ουσιών θεωρούνταν ως χθες ο 38χρονος δεσμοφύλακας, πατέρας ενός παιδιού, από το Καστέλι. Ο δεσμοφύλακας επιδείκνυε ένα ευσυνείδητο προφίλ, μια αυστηρή, υπηρεσιακά, δραστηριότητα, καθώς είναι εκείνος που είχε εντοπίσει τις περισσότερες υποθέσεις ναρκωτικών μέσα στις φυλακές.

Χαρακτηριστικό (αλλά και ύποπτο, κρίνοντάς το εκ των υστέρων) είναι ότι είχε ερευνήσει κελί κρατούμενου, ψάχνοντας μέσα στο ψυγείο και βρίσκοντας μέσα σε κοτόπουλο ποσότητα ηρωίνης!

«Είχα οικονομικά προβλήματα, μου τα έδωσε κάποιος άλλος για να τα μεταφέρω μέσα στη φυλακή έναντι οικονομικού ανταλλάγματος» είπε ο 38χρονος όταν συνελήφθη.

Το επόμενο βήμα είναι να παγώσουν και να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, προκειμένου να διαπιστωθεί αφενός το εύρος της διακίνησης, αλλά και τα ποσά που έχει αποκομίσει από αυτή τη δραστηριότητα.

Πηγή: cretalive.gr