Μέχρι τη μία το βράδυ θα επιτρέπεται η μουσική στα μπαρ του Λαγανά, μετά από απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου, Στέλιου Μποζίκη, η οποία έχει αφήσει ικανοποιημένους τους επιχειρηματίες της συγκεκριμένης περιοχής.

Προ ημερών είχε γίνει ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Λαγανά, όπου οι επιχειρηματίες ζήτησαν την κατανόηση της Δημοτικής Αρχής για το ωράριο της μουσικής.

Τελικά, ο Δήμος αποφάσισε να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και στα δύο αυτά ζητήματα, αναλογιζόμενος ότι βιώνουμε εποχή οικονομικής κρίσης, συνεπώς δεν μπορούν αυτήν τη στιγμή να εφαρμοστούν «σκληρά» μέτρα, γιατί η κατάσταση θα γίνει χειρότερη και οι καταστηματάρχες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τα χρήματα που τους αναλογούν για τέλη παρεπιδημούντων, φωτισμού και καθαριότητας.

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, που ουσιαστικά κορυφώνεται η τουριστική κίνηση, η μουσική στα καταστήματα θα είναι ανοιχτή έως τη μία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να την έχει στη διαπασών, δεδομένου ότι θα γίνονται έλεγχοι για ηχορύπανση.