Στο Βυζαντινό Μουσείο βρίσκονται πλέον οι έξι βυζαντινές εικόνες που εντοπίστηκαν σε γκαλερί του Λονδίνου. Για την μεγάλη επιτυχία από το αποτέλεσμα της συνεργασίας των διωκτικών αρχών με το υπουργείο Πολιτισμού και την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος στην τελετή παράδοσης και επιστροφής των έξι Βυζαντινών εικόνων.

Οι εικόνες είχαν κλαπεί από εκκλησίες των Ιωαννίνων και του Πηλίου όπου και θα επιστρέψουν το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr οι υπεύθυνοι της γκαλερί, δηλώσαν άγνοια περί της κλοπής, ότι αγόρασαν τις εικόνες από ιδιώτες, ενώ οι διωκτικές Αρχές, αναζητούν μεταξύ άλλων και γνωστό τρικαλινό επιχειρηματία που φέρεται να είναι στο κύκλωμα που έκλεβε τις εικόνες και τις πωλούσε έναντι αδράς αμοιβής στο εξωτερικό.

Οι συγκεκριμένες εικόνες είναι οι εξής:

«Η Υπαπαντή του Χρηστού», η οποία είχε κλαπεί από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βυσικό Καλουτά νομού Ιωαννίνων, «Ο Άγιος Γεώργιος» του 18ου αιώνα που είχε κλαπεί από τον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Τσαγκαράδας Πηλίου, «Οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος» που το 1800 περίπου είχε κλαπεί από τον ιερό ναό Αγίου Τρύφωνα Βίκου νομού Ιωαννίνων, «Η Παναγία Οδηγήτρια» του 17ου αιώνα, η οποία είχε κλαπεί από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ηλιοχωρίου, Δήμου Τίμφυς νομού Ιωαννίνων, «Τα Θεοφάνια» που είχαν κλαπεί από τον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Τσαγκαράδας Πηλίου και «Η Γέννηση του Χρηστού» περί το 1824, που είχε κλαπεί από τον ιερό ναό Αγίου Τρύφωνα, Βίκου νομού Ιωαννίνων.