Για «ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση», «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και παράβαση του Ν. «Περί Όπλων» συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες της 14-4-2011, στο Αιγάλεω Αττικής, 29χρονος ημεδαπός και 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουκρανίας.

Οι συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού διέπρατταν ληστείες, κυρίως σε πρατήρια υγρών καυσίμων, στα οποία μετέβαιναν χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ή μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα και ένας εξ’ αυτών με καλυμμένα χαρακτηριστικά και την απειλή ή χρήση όπλου αφαιρούσε από τους υπαλλήλους τις εισπράξεις και τιμαλφή, ενώ ο δεύτερος ανέμενε πλησίον του οχήματος ή συνέδραμε σε περίπτωση που κρινόταν αναγκαίο.

Οι δράστες την 17-3-2011 στο 17ο χλμ της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων όπου με καλυμμένα χαρακτηριστικά, χρήση σωματικής βίας και απειλή όπλου αφαίρεσαν από τον υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο το οποίο όμως έγινε αντιληπτό από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εναντίον των οποίων, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν.

Από την έρευνα-προανάκριση, που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κατά τα τελευταίο τρίμηνο έχουν διαπράξει στην περιοχή του Ασπροπύργου συνολικά:

• Έξι (6) ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
• Μία (1) ληστεία σε βάρος υπαλλήλου εταιρείας τροφίμων.
• Μία (1) ληστεία σε κατάστημα ψιλικών.

Το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται στις 11.000 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα ενώ ερευνάται οι συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.