Το «δικό» του εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων φαίνεται πως σχεδιάζει ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, φθάνοντας σε πραγματικό αδιέξοδο, αφού -όπως είναι γνωστό- πριν από μερικά χρόνια το Αίγιο είχε πνιγεί από τα σκουπίδια, ενώ σήμερα ο δήμος αναγκάζεται να πληρώνει μεγάλα ποσά για τη μεταφορά των απορριμμάτων σε άλλες χωματερές.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος υποστηρίζει πως έχει ήδη βρει την λύση για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και μάλιστα χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στο δήμο και στους δημότες!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» και με βάση την ενημέρωση που ο ίδιος έχει κάνει σε στενούς του συνεργάτες αλλά και σε δημάρχους άλλων δήμων της Αχαΐας, έχει έρθει σε επαφή με εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων, η οποία ζητά το «πακέτο» διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο στην περιοχή. Η εταιρεία -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- δεν απαιτεί χρήματα, θέλει, όμως, ως αντάλλαγμα την εκμετάλλευση των σκουπιδιών, αφού θα καταφέρει με τη βοήθεια της τεχνολογίας να παράγει βιοκαύσιμα .

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο με τη συγκεκριμένη εταιρεία και για το λόγο αυτό στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υποστήριξε ότι η λύση του εργοστασίου στου Φλόκα είναι… ακριβή. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα πως «θα επιλέξουμε τη λύση που συμφέρει οικονομικά το δήμο και τους δημότες».

Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Θεοδωρακόπουλος είχε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για την εξέλιξη λέγοντάς του μάλιστα χαρακτηριστικά: «Γιάννη έχω την λύση για τα σκουπίδια. Άκου με προσεχτικά»!

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ο δήμαρχος Αιγιάλειας έχει δεχθεί διάφορες πιέσεις να μην προχωρήσει στην οριστική επικύρωση της συμφωνίας με την εταιρεία, με τη δικαιολογία πως έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η επένδυση για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση Φλόκα.

Κάτι το οποίο και ο ίδιος είχε επιβεβαιώσει μιλώντας σε δημοσιογράφο στο περιθώριο της πρόσφατης συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στο Αίγιο. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος είχε απαντήσει καταφατικά, αλλά υποστήριξε πως δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο, παρά μόνο το συμφέρον των δημοτών του!

Πηγή: dete.gr