Κατηγορούμενοι για ανάμειξη ναρκωτικών χαπιών σε μπύρες θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τη προσεχή εβδομάδα ένας 38χρονος και ένας 40χρονος.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος των δύο ανδρών, ο αδελφός και ο ανιψιός του 40χρονου κατηγορώντας τους πως στις αρχές Μαρτίου 2007 είχαν βάλει ναρκωτικό χάπι Xanax στις μπύρες τους!

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, τον Οκτώβριο του 2009 οι δύο άνδρες προσήχθησαν συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν όπου και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος δήλωσε πως είναι εξαρτημένο από τα ναρκωτικά άτομο όμως ουδεμία σχέση με την υπόθεση αυτή, έχει. Ο ίδιος τόνισε ότι ουδέποτε αγόρασε τις μπύρες ή έριξε ναρκωτικό χάπι μέσα στα ποτά των δύο ανδρών, οι οποίοι μάλιστα είναι και συγγενείς με το συγκατηγορούμενό του.

Επίσης δεν γνωρίζει τι έκανε ο 40χρονος φίλος του, με το οποίο όμως προηγουμένως είχαν καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ.

Ο 38χρονος επεσήμανε πως μετά το περιστατικό έφυγαν νομίζοντας πως όλα είχαν λήξει και εκ των υστέρων πληροφορήθηκε πως είχε υποβληθεί μήνυση εναντίον του, ενώ όταν του έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί αν και ο ίδιος δεν γνώριζε κάτι, δεν βρήκαν τίποτα στη κατοχή του.

Στο ίδιο περίπου κινήθηκε κατά την απολογία του και ο 40χρονος, ο οποίος και επεσήμανε πως δεν είχε το παραμικρό λόγο για να πράξει αυτό που κατηγορείται.

Μετά τις απολογίες και με σύμφωνη γνώμη και του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με το περιοριστικό της εμφάνισης τους κάθε 1η και 16η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 1000 ευρώ έκαστος.

Πηγή: Ροδιακή