Επιχείρηση μαμούθ έχει αρχίσει από χθες η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τους νονούς της νύχτας που έχουν δώσει εντολές για τέσσερις δολοφονίες καθώς και επιθέσεις με βόμβες σε νυχτερινά καταστήματα. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στο στόχαστρό της τουλάχιστον 240 κακοποιούς από την Ελλάδα και την Αλβανία.

Η έρευνα της Αστυνομίας, η οποία άρχισε πριν από ενάμιση χρόνο, φαίνεται να ολοκληρώνεται. Πάντως, οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε τουλάχιστον 30 σπίτια αλλά τα αποτελέσματα δεν τους… δικαίωσαν αφού πολλοί κακοποιοί κατάφεραν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε «Το Βήμα», οι αστυνομικοί υπέβαλαν 7.000 αιτήματα άρσης απορρήτου και έγραψαν τουλάχιστον 150.000 σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών. Χιλιάδες είναι και οι ώρες διάρκειας των βίντεο παρακολούθησης, ενώ συνολικά η δικογραφία ξεπερνάει τις 200.000 σελίδες.

Όπως λένε οι πληροφορίες μάλιστα, οι αστυνομικοί βρίσκονται πολύ κοντά στην διαλεύκανση τεσσάρων επιθέσεων με βόμβες που… ισοπέδωσαν καταστήματα και καφετέριες. Συγκεκριμένα, σε πολύ γνωστή καφετέρια της Πετρούπολης στις 18 Αυγούστου, σε νυχτερινό κέντρο επί της Πέτρου Ράλλη στις 30 Οκτωβρίου, σε κέντρο διασκέδασης στην Ποσειδώνος στις 2 Δεκεμβρίου καθώς και σε νυχτερινό κέντρο στην οδό Λαγουμιτζή στις 31 Δεκεμβρίου.

Οι αστυνομικοί πάντως φαίνεται να έχουν στοιχεία και για τις δολοφονίες γνωστών επιχειρηματιών όπως του Μπάμπη Λαζαρίδη καθώς και άλλων. Και οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, υπάρχουν αναφορές για εκβιασμούς επιχειρηματιών καθώς και για ξυλοδαρμούς ιδιωτών.

Πάντως, οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία και για επίορκους συναδέλφους τους οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν, οι επίορκοι αστυνομικοί λαδώνονταν και κάποιοι άλλοι συμμετείχαν και σε εκβιασμούς. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, ειδοποιούν τους κακοποιούς για αστυνομικές έρευνες που θα γίνονταν σε βάρος τους.