Κανέναν από τους κατηγορούμενους, πλην δύο εξ αυτών που τους είδε την ημέρα της σύλληψής τους, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει ο αστυνομικός που συντόνιζε την επιχείρηση παρακολούθησης στο σπίτι που παρακολουθούσε η ΕΛ.ΑΣ στο Χαλάνδρι στο πλαίσιο των ερευνών που συνδέονται με την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ωστόσο, έκπληκτος ο εισαγγελέας της έδρας κ. Δημήτρης Δασούλας άκουσε τον μάρτυρα να… ομολογεί ότι μετά τον εντοπισμό και την περισυλλογή στοιχείων από τον κάδο των σκουπιδιών έξω από το σπίτι, όπου βρήκαν σακούλες σκουπιδιών με ύποπτο περιεχόμενο, σταμάτησε η παρακολούθηση του σπιτιού.

« Απορώ… Βλέπετε τι συμβαίνει και όπως είπατε μετά τις σακούλες δεν ξαναπαρακολουθήσατε το σπίτι. Δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί να γινόταν κάτι και να το προλαβαίνατε», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος στον μάρτυρα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και το πρόσωπο που κατά τους αστυνομικούς ήταν ύποπτο γιατί φωτογράφιζε στο σημείο που είχε γίνει η έκρηξη στο σπίτι του πρώην υφυπουργού, Παν. Χηνοφώτη. Το ύποπτο πρόσωπο αποδείχθηκε ότι ήταν μεσίτης, τον οποίοι οι αστυνομικοί περιέγραφαν γύρω στα 25 με 30, με σγουρά καστανά μαλλιά. Η εμφάνισή του όμως, απείχε από τις αστυνομικές περιγραφές, καθώς είναι μεγαλύτερης ηλικίας και καραφλός.

Για την αξιοπιστία πάντως του μάρτυρα το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει και να εξετάσει τον ίδιο τον κ. Χηνοφώτη. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.