Στη σύλληψη ενός 18χρονου προχώρησε χθες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά από οργανωμένη επιχείρηση κατά την οποία εξιχνιάστηκαν ληστεία, κλοπές, απόπειρα εκβίασης και εκβίαση.

Ο 18χρονος στις 14 Φεβρουαρίου αφαίρεσε με χρήση βίας από έναν 17χρονο αλλοδαπό το κινητό του τηλέφωνο και με το πρόσχημα ότι θα του το παραδώσει, ανάγκασε τον ίδιο και το φίλο του, να τον ακολουθήσουν σε παρακείμενη περιοχή. Εκεί με τη χρήση απειλής, απέσπασε από τον 17χρονο μία χρυσή αλυσίδα και από τον 16χρονο φίλο του ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια τους ζήτησε 150 ευρώ προκειμένου να τους παραδώσει τα αντικείμενα που τους είχε αφαιρέσει.  Μετά από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης, ο δράστης εντοπίστηκε και αφού αναγνωρίστηκε από τα θύματά του συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, με άγνωστο, μέχρι στιγμής συνεργό του, τους τελευταίους μήνες του 2010, αφαίρεσε από δύο ανήλικους τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2010, εκβίαζε 17χρονο ημεδαπό απειλώντας τον ότι θα τον χτυπήσει και τον εξανάγκαζε να του παραδίδει μικρά χρηματικά ποσά.

Ο 18χρονος  θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.