Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, όταν οδηγός ταξί ζήτησε από πελάτισσά του να του καταβάλει επιπλέον χρήματα από το προβλεπόμενο κόμιστρο και επειδή εκείνη αρνήθηκε, την έπιασε από τον λαιμό και τη χαστούκισε.
Όπως αναφέρει το thestival.gr, η 21χρονη, μαζί με ακόμη τρία άτομα, επιβιβάστηκε στο ταξί από τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με προορισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.
Η 21χρονη συμφώνησε να συνταξιδέψει με τους τρεις νεαρούς προκειμένου να μοιραστούν το κόμιστρο της διαδρομής. Τη στιγμή που ο οδηγός βρισκόταν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της οδού Αντιγονιδών, είπε στους επιβάτες: «Ετοιμάστε 40 ευρώ. 20 ευρώ εσείς οι τρεις και 20 ευρώ η κοπέλα». Τη στιγμή εκείνη το ταξίμετρο είχε γράψει 14 ευρώ και κανένας από τους τέσσερις επιβάτες δεν κουβαλούσε αποσκευή.
Η κοπέλα διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας «γιατί να πληρώσω επιπλέον 20 ευρώ; Θα σου πληρώσουμε όλοι μαζί όσα γράψει το ταξίμετρο». Τότε ο ταξιτζής τράβηξε χειρόφρενο, κατέβηκε από το ταξί και άρχισε να φωνάζει.
Οι τρεις νεαροί του έδωσαν τα 20 ευρώ αν και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την υπερχρέωση. Η νεαρή αρνήθηκε να του δώσει τα 20 ευρώ. «Είναι παράνομο αυτό που κάνεις» του είπε. Ο 62χρονος οδηγός έπιασε την 21χρονη από τον λαιμό και στη συνέχεια τη χαστούκισε μπροστά στα μάτια των τριών νεαρών επιβατών αλλά και μιας διερχόμενης γυναίκας που έσπευσε να υπερασπιστεί τη νεαρή.
Στη συνέχεια, ο οδηγός μπήκε στο όχημά του και εξαφανίστηκε.
Οι παρευρισκόμενοι κατέγραψαν την πινακίδα κυκλοφορίας του ταξί και το θύμα της επίθεσης ειδοποίησε το 100. Πολύ σύντομα δύο δικυκλιστές της ομάδας Ζ έφτασαν στο σημείο. Την ενημέρωσαν ότι η πράξη του οδηγού ταξί αποτελεί αδίκημα που διώκεται κατ’ έγκληση και ότι θα πρέπει να υποβάλει μήνυση αλλά δεν το έκανε καθώς έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ για το σχετικό παράβολο.
Περίπου μίση ώρα αργότερα το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δέχτηκε νέα καταγγελία για τον ίδιο οδηγό, ο οποίο διαπληκτίστηκε με επιβάτη που του ζήτησε να πληρώσει με χρεωστική κάρτα και εκείνος είπε ότι δεν διαθέτει μηχάνημα POS.