Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Πάτρα, καθώς αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά σε παιδότοπο τα ξημερώματα την Τετάρτη.

Το περιστατικό συνέβει σε επιχείρηση στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ σύμφωνα με το tempo24, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα -δύο ανήλικους και δύο ενήλικες- που ήταν κάτοικοι Αττικής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με βαριές κατηγορίες.

Κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή, απόπειρα έκρηξης, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών-εμπρηστικών μηχανισμών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι δράστες εμπλέκονται τόσο στο χθεσινό συμβάν, όσο και στις αρχές Μαΐου, όταν και πάλι αποπειράθηκαν να κάψουν την επιχείρηση, έπειτα από αστυνομική έρευνα.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα, δύο εκ των δραστών έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος και έριξαν εύφλεκτο υγρό στον χώρο, προκαλώντας εστία φωτιάς, ενώ τοποθέτησαν στο σημείο εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελούνταν από φιάλη οικιακής χρήσης και βεγγαλικό, ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε πλήρως.

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να φύγουν από το σημείο αλλά ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εντός οχήματος επέβαιναν και οι δυο συνεργοί τους. Οι συλληφθέντες αποδέχτηκαν την πράξη τους. Με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Πάτρας.

Στο μεταξύ, κοντά στο σημείο του συμβάντος, σε κάδο απορριμάτων βρέθηκε ο επιχειρησιακός τους σάκος που περιείχε μια πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό και έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από φιάλη βουτανίου οικιακής χρήσης στην οποία είχαν προσαρμόσει βεγγαλικό, τον οποίο είχαν αποκρύψει.

Σε έρευνες της Ασφάλειας Πατρών που διενεργήθηκαν σε οικίες τους στην Αττική, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ένα πολεμικό όπλο και μικροποσότητα ναρκωτικών.