Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα εκδόθηκε σήμερα από τον 13ο Ανακριτή Αθηνών. Με βάση το ένταλμα συλλήψεως κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη.

Η υπόθεση αφορά το θανάσιμο τραυματισμό στις 24 Ιουλίου του 2010 του αστυνομικού υποδιευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Αποτύπωμα του Παλαιοκώστα βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον τότε υπουργό.

Το αποτυπώματα του καταζητούμενου βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A 4, που εγκαταλείφθηκε προχθές το μεσημέρι έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, ύστερα από καταδίωξη και πυροβολισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τον παραπάνω καταζητούμενο παρακαλείτε να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1964, 1014. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.