Με αυτεπαγγέλτως διορισμένους δικηγόρους για τρίτη φορά το δικαστήριο προσπαθεί να βρει λύση στο δικονομικό αδιέξοδο και να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης των κατηγορουμένων για συμμέτοχη στην οργάνωση Πυρήνες της φωτιάς.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό και οι νέοι δικηγόροι να μην αποδεχτούν το διορισμό τους, οπότε οι δικαστές να ξαναβρεθούν στο σημείο μηδέν, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσουν άλλη λύση. Άγνωστο παραμένει αν στις προθέσεις των δικαστών είναι να διορίσουν τους αρχικούς δικηγόρους των κατηγορούμενων, με την προϋπόθεση βέβαια ότι εκείνοι θα δεχθούν να επιστρέψουν σε δίκη με αυτά τα δεδομένα.

Σε περίπτωση πάντως, που και σήμερα οι δικηγόροι αρνηθούν να εκτελέσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να διορίσει άλλους στη θέση τους.

Το ζητούμενο όμως, όπως λένε νομικοί, δεν είναι να εξαντληθεί χωρίς αποτέλεσμα ο κατάλογος με τα ονόματα των δικηγόρων που μπορούν να ορίσουν αυτεπαγγέλτως, αλλά να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να εξελιχθεί η δίκη ομαλά.