Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στη Σίκινο για τον εντοπισμό των δύο τουριστριών από τη Γαλλία που εξαφανίστηκαν, με ντόπιους και Αρχές να ψάχνουν σε σπηλιές, εκκλησίες, παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», οι έρευνες ξεκίνησαν από την παραλία της Μάλτας, όπου καταλήγει ένα μονοπάτι γύρω στη μιάμιση ώρα από τη χώρα του νησιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος των δύο γυναικών, ηλικίας 73 και 64 ετών αντίστοιχα, ενώ ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με την πρώτη ήταν ο ξενοδόχος, στον οποίο έστειλε μήνυμα πως έχει παραπατήσει και δεν αισθάνεται καλά, μαζί με φωτογραφία της, που φαίνεται πεσμένη στο έδαφος, χωρίς όμως να στείλει την ακριβή τοποθεσία.

Στη συνέχεια, το σήμα του κινητού της χάθηκε και έκτοτε δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο γυναικών συνεχίζονται.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η μία από τις δύο γυναίκες, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται, ξεκίνησε για πεζοπορία στις 5:49 το πρωί της Παρασκευής, όταν και προσπάθησε να επικοινωνήσει για πρώτη φορά με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος, στο οποίο διέμενε. Ο ξενοδόχος δέχθηκε και δεύτερη κλήση στις 6:12 και τρίτη στις 6:13.

Ο ξενοδόχος, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News», βλέποντας τις κλήσεις της γαλλίδας πελάτισσάς του, στέλνει μήνυμα στις 7:24, ρωτώντας αν είναι όλα καλά. Η γυναίκα απάντησε στον άνδρα, λέγοντάς του πως έχει πέσει και δεν αισθάνεται πολύ καλά.

Μια ώρα αργότερα ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή, αλλά δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, καθώς ο ξενοδόχος δεν μιλά γαλλικά και η 73χρονη δεν μιλά αγγλικά. Εκεί χάθηκε χρόνος.

Ο Ηλίας Γαβανάς, ιδιοκτήτης του καταλύματος που είχε και την αγωνιώδη επικοινωνία με τη μία αγνοούμενη, μίλησε στην εκπομπή «Live News», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «ιδιαίτερα στενάχωρη».

«Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ξύπνησα ήταν να της στείλω ένα μήνυμα, για να δω τι έχει συμβεί. Βλέπω ότι δεν απαντάει και την παίρνω τηλέφωνο. Στο τρίτο τηλέφωνο που της έκανα απάντησε. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει στα αγγλικά. Μου έλεγε κάτι λέξεις που δεν μπορούσα να καταλάβω και κλείνει το τηλέφωνο και μου στέλνει τη φωτογραφία».