Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την ανθρωποκτονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Η δίκη αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, ενώ η χήρα και τα παιδιά του Σήφη Βαλυράκη, όπως και ο αδελφός του, βρέθηκαν στο δικαστήριο και μέσω των συνηγόρων τους στήριξαν την κατηγορία ζητώντας παράλληλα μία συντομότερη δικάσιμο, αν και η επιθυμία τους ήταν η διακοπή της δίκης.

Η συνήγορος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε πως στις 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη δίκη έπρεπε να έχει προσδιοριστεί συντομότερα.

Μάλιστα έκανε λόγο για «πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκιση» των κατηγορουμένων οι οποίοι, όπως είπε, οπλοφορούσαν.

«Έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έχουμε έρευνες που έγιναν και στον εισαγγελικό λειτουργό, ερευνητέες συνθήκες και δύο κατηγορούμενους που απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στη Χαλκίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την έδρα διευκρινίστηκε πως, αν και ζήτησαν συντομότερη ημερομηνία, αυτό στάθηκε αδύνατο.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, αλλά με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση παρέμεινε η ρητή δικάσιμος για τις 20 Ιανουαρίου 2025.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε μέλη του ακροατηρίου από την πλευρά των κατηγορουμένων και τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να βγάζει έναν εξ αυτών φωτογραφία υποστηρίζοντας πως την απείλησε.

Νωρίτερα, είχαν ανεβεί και πάλι οι τόνοι με άλλον ακροατή, τον οποίο κατήγγειλε πως ξέσπασε σε γέλια, όταν είπε για την οπλοχρησία των κατηγορουμένων.