Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία. Η διαδικασία της απολογίας του ολοκληρώθηκε και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηλείας θα οδηγηθεί στην φυλακή, όπως αναμενόταν.

Ο δράστης, μετά την απολογία του, οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, σύμφωνα με το flamis.gr.

«Δεν είναι άνθρωπος. Αν ήταν άνθρωπος η κόρη μου θα ζούσε. Όταν κάποιος κατηγορείται για βιασμό είναι ο χειρότερος άνθρωπος. Γιατί τον αφήσανε ελεύθερο; Αν ήταν μέσα το κοριτσάκι μου θα μου λέγε κοντεύω να τελειώσω το σχολείο», δήλωνε νωρίτερα η μητέρα της 11χρονης Βασιλικής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Λιάγκα και στο «Το Πρωινό».

Η μητέρα της 11χρονης μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τον 37χρονο θείο της ανήλικης, μη μπορώντας να συγκρατήσει τον θυμό της. «Αν τον έβλεπα μπροστά μου θα τον σκότωνα. Όπως αυτός σκότωσε την κόρη μου θα τον σκότωνα».

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει μιλήσει με την γυναίκα του 37χρονου είπε πως δεν έχει γίνει ακόμη αυτό. «Πώς θα με αντικρίσει αυτή η φίλη που πηγαίναμε μαζί σχολείο. Απ’ το ίδιο πιάτο τρώγαμε. Η Βασιλική βάφτισε το παιδάκι της. Τι θα λέει αυτό το παιδί μεθαύριο. Γιατί πέθανε η νονά μου; Τι θα του πουν; Ότι το σκότωσε ο πατέρας του με τον χειρότερο τρόπο».

Αναφορικά με το αν γνώριζε για το παρελθόν του 37χρονου δήλωσε πως δεν γνώριζε τι είχε κάνει. «Πήγαινε στα δικαστήρια και έλεγε “κοντεύω να τελειώσω”».

Τόνισε χαρακτηριστικά πως δικαίωση θα νιώσει μόνο αν ο 37χρονος πάθει ότι ακριβώς έκανε στην ανήλικη κόρη της. «Αυτό θέλω σαν μάνα για να αναπαυθεί η ψυχή του κοριτσιού μου».

Είπε πως δεν κοιμάται. «Όπως είναι το παιδί μου έτσι είμαι και εγώ. Πηγαίνω στο νεκροταφείο το μεσημέρι στις 12, πηγαίνω και το απόγευμα. Να του πάω φαγητό, τα πραγματάκια της. Τώρα περιμένω τον δάσκαλο της να του φέρει τους βαθμούς. Σήμερα πήραν τα παιδιά τους βαθμούς. Για μένα ο δάσκαλος της ήταν πατέρας της. Το είχε το κοριτσάκι μου τρία χρόνια. Το όνειρο της τελείωσε στα 11».

Όπως είπε «,μπορεί να είμαι φτωχή αλλά είμαι περήφανη για τα παιδιά μου. Η Βασούλα ήταν καλή μαθήτρια. Έπαιρνε 9 και 10 στα μαθήματα».