Την αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς στο εργοστάσιο φέρεται να διαπραγματευόταν η εταιρεία που εμπλέκεται στην υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης (από σχολικά γεύματα) μαθητών στη Λαμία, λίγο πριν από τη μεγάλη φωτιά, που κατέστρεψε τη μονάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «το Βήμα» και «τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, που μίλησε στο MEGA και την εκπομπή «LIVE News», οι ερευνητές φαίνεται πως έχουν εντοπίσει mail, που γράφτηκαν μετά την υπόθεση με την τροφική δηλητηρίαση και πριν από τη φωτιά από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική της με αίτημα την αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η σχετική διαδικασία δεν φαίνεται, πάντως, να ολοκληρώθηκε, οπότε δεν υπήρξε και αύξηση της αποζημίωσης. Παράλληλα και πάλι σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Πυροσβεστική έστειλε αίτημα στις δικαστικές αρχές, ώστε η φωτιά να θεωρηθεί εμπρησμός, προκειμένου να υπάρξει άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό

Η έρευνα των ανθρώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο εργοστάσιο κατέληξε σε τρία ύποπτα γεγονότα. Αρχικά, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από βαν, που ήταν παρκαρισμένο κολλητά στο υπόστεγο.

Παράξενη μοιάζει η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς με βάση την κατασκευή και τα υλικά που υπάρχουν στον χώρο. Μοιάζει να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε την εξάπλωση. Υπάρχουν μαρτυρίες πυροσβεστών πως στον χώρο μύριζε έντονα βενζίνη.

Τέλος, ενώ υπάρχει σύστημα καμερών, τα δύο καταγραφικά κάηκαν ολοσχερώς, ενώ το τρίτο… αγνοείται. Δεν υπάρχει, δηλαδή, καμία κάμερα να δείχνει κάποιον να μπαίνει ή να βγαίνει από τον χώρο πριν από τη φωτιά.