Άνοιξε ο «ασκός του αιόλου» στη Νίσυρο και πλέον περισσότερα του ενός φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανήλικα παιδιά-θύματα κακοποίησης του 50χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο.

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για ασέλγεια σε βάρος 10χρονου παιδιού, οι πληροφορίες θέλουν κι άλλα παιδιά να ανοίχθηκαν και να κατήγγειλαν κακοποίηση από τον εν λόγω άνδρα. Από χθες, στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, που συζητά με γονείς και παιδιά.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Νισύρου, Γιάννης Κουλάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ανέφερε ότι ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματα πιθανόν να περιλαμβάνονται και παιδιά, μαθητές γυμνασίου.

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε», ανέφερε σημειώνοντας ότι κοιτάνε την αλήθεια κατάματα και την αντιμετωπίζουν.

Εν τω μεταξύ, σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο 50χρονος αρχαιοφύλακας, που κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου αγοριού στη Νίσυρο.

Παράλληλα, διατάχθηκε διοικητική έρευνα σε βάρος του. Η υπόθεση ερευνάται από τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Τι ισχυρίζεται ο φύλακας του μουσείου

Για πλεκτάνη, επειδή είχε προηγούμενα με τον πατέρα του παιδιού, κάνει λόγο ο φύλακας του μουσείου, ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή «LiveNews», ισχυρίζεται: «Εγώ είμαι ελεύθερος. Είμαι ήδη στον δρόμο, για να πάω να δω την οικογένειά μου. Δεν μου έχει πει κανείς ότι δεν απαγορεύεται να φύγεις ή είσαι κρατούμενος και εγώ είμαι πολύ στεναχωρημένος με όλα αυτά που συνέβησαν. Ξέρω ότι είναι πλεκτάνη. Eίχα προηγούμενα με τον πατέρα του παιδιού αυτού. Τον είχα υπό παρακολούθηση, διότι είμαι στην αρχαιολογία εγώ, οπότε βλέποντας τον σε έναν αρχαιολογικό χώρο, σε περίεργες κινήσεις, τον παρακολουθούσα. Εγώ δεν έχω πειράξει κανένα παιδάκι. Εγώ ήμουν στην ομάδα την ποδοσφαιρική, τα παιδιά ήταν φιλικά όλα μαζί μου».

Δείτε τις δηλώσεις του στο ακόλουθο βίντεο: