Για τα μοιραία λάθη και τις παραλείψεις των αστυνομικών στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων, την ημέρα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης.

«Ποιο πρωτόκολλο; Τα έκαναν όλα λάθος. Ακόμα και ένας περιπτεράς, αν πήγαινε η κοπέλα και του έλεγε ότι κινδυνεύει, θα την έβαζε μέσα στο περίπτερο».

«Έβαλαν αξιωματικό υπηρεσίας ένα 22χρονο, άπειρο κορίτσι. Δεν μπορούσε να αναλύσει νομικά την υπόθεση και να λειτουργήσει σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Βάζουν απόφοιτους της σχολών σε αυτή τη θέση μετά από 5-6 μήνες γιατί δεν υπάρχουν αστυνομικοί στα τμήματα» δήλωσε.

Στο τμήμα όμως υπήρχε και μία εμπειρότερη, μεγαλύτερη σε ηλικία συνάδελφος, υποδιοικήτρια, ως «επόπτης», ενώ σχολίασε την άρνηση των υπαλλήλων του ΑΤ να συνοδεύσουν την κοπέλα στο σπίτι της με το περιπολικό που υπήρχε στο τμήμα.

«Είναι απαράδεκτο να λες, δεν μπορείς να μπεις στο περιπολικό. Τίνος είναι το περιπολικό; Ο ελληνικός λαός δεν το πληρώνει; Αν κινδυνεύει κάποιος, η κόρη μου πχ, δεν θα την βάλω στο περιπολικό;».

«Αν μπεις στη θέση του ανθρώπου που έρχεται στο τμήμα να ζητήσει βοήθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος, δεν χρειάζονται πρωτόκολλα. Ο κόσμος έχει δίκιο που φωνάζει, είναι όμως άδικο να ακυρώνεται όλο το έργο της αστυνομίας» κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.