Μια καταγγελία που αφορά το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων έρχεται στο φως μετά τη δολοφονία της 28χρονης που σημειώθηκε στο εν λόγω σημείο. Όπως επισημαίνει δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, εκεί σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό πριν από λίγους μήνες.

«Προεκλογικά ζήτησε τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Είναι καθήκον και της τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθάει και να κάνει ό,τι μπορεί για τους πολίτες. Πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Θεόδωρος Μαξούλας, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Όπως καταγγέλλει, δέχτηκε κλήση για βοήθεια από τη συγκεκριμένη γυναίκα και μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγραφεί το συμβάν ενδοοικογενειακής βίας. «Το καθήκον της Αστυνομίας ήταν να προφυλάξει την κοπέλα και εμάς που μπήκαμε στη διαδικασία να βοηθήσουμε. Περιμέναμε, κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας στο σπίτι του (…)» συμπλήρωσε.

Η γυναίκα, δηλαδή, επέστρεψε στο ίδιο σπίτι με τον κακοποιητή της.

«Δεν είναι μόνο ένα γεγονός, μου έχουν τύχει 2-3 τέτοια συμβάντα», πρόσθεσε ο κ. Μαξούλας.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη καταγγελία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως υπάρχουν δομές για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει.

Όπως διευκρίνισε, «αυτό που προτείνεται στα θύματα είναι να απομακρυνθούν από το περιβάλλον και να μην επιστρέψουν».