Μέχρι τη Daily Mail έφτασε η ισόβια καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, με το σχετικό θέμα να έχει τον εξής τίτλο: «Ισόβια κάθειρξη στην Ελληνίδα μητέρα που δολοφόνησε την εννιάχρονη τετραπληγική κόρη της, ενώ προηγουμένως είχε ποζάρει για στη τελευταία φωτογραφία με το παιδί παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ένα στοργικό γονιό».

Σε άλλους τίτλους γράφει: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε την εννιάχρονη κόρη της με κεταμίνη. Η 35χρονη μητέρα ερευνάται για τους θανάτους και των άλλων δύο κοριτσιών της μέσα σε τρία χρόνια. Η Πισπιρίγkου υποστήριξε σταθερά την αθωότητά της κατά τη διάρκεια μιας μακράς δίκης».

Στο εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα αναλύει την υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα μας. «Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε στην Ελλάδα μια γυναίκα που δολοφόνησε την εννιάχρονη τετραπληγική κόρη της Τζωρτζίνα καθώς κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, 35 ετών, αποδείχτηκε ότι δηλητηρίασε την κόρη της με κεταμίνη το 2022. Το παιδί έμεινε μήνες στο νοσοκομείο, καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις που την οδήγησαν στην παράλυση. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η μητέρα της είχε επίσης προσπαθήσει να τη σκοτώσει σε τουλάχιστον μία από τις προηγούμενες διαμονές της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της γενέτειράς της Πάτρας. Η αρχική απόπειρα απέτυχε, αφήνοντας την κόρη της παράλυτη.

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει: «Η Πισπιρίγκου είχε ποζάρει για μια τελευταία φωτογραφία με την Τζωρτζίνα, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως στοργική μητέρα, χαμογελώντας στη μικρή της κόρη πριν της δώσει τη μοιραία δόση του αναισθητικού τον Ιανουάριο του 2022».

Η Πισπιρίγκου βρίσκεται στη φυλακή εδώ και δύο χρόνια και περιμένει επίσης την απόφαση για τις ύποπτους θανάτους των κοριτσιών της Μαλένα, τρεισήμισι ετών η οποία πέθανε το 2019, και της Ίριδας, ηλικίας μόλις έξι μηνών η οποία πέθανε το 2021.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα

Η μικρή Τζωρτζίνα είχε υποστεί επιληπτικές κρίσεις το 2021, με αποτέλεσμα να είναι τετραπληγική και να μην μπορεί να κουνήσει τα άκρα της. Έμεινες οκτώ μήνες στο νοσοκομείο πριν από το θάνατό της στις 29 Ιανουαρίου 2022. Το ιατρικό προσωπικό επιβεβαίωσε στο δικαστήριο ότι η μητέρα της είχε μείνει μόνη μαζί της πριν από τον αιφνίδιο θάνατό της.

Δικαστικά έγγραφα, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, ανέφεραν ότι η νεκροψία είχε αποκαλύψει ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης 20 λεπτά μετά τη χορήγησή της.

Τα έγγραφα φέρονται να υποστηρίζουν ότι το ιατρικό προσωπικό είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά την εννιάχρονη περίπου μία ώρα πριν πεθάνει.

Η Πισπιρίγκου συνελήφθη μετά από ανάκριση, όταν από την εξέταση του μυϊκού ιστού του παιδιού αποκαλύφθηκε η παρουσία του αναισθητικού φαρμάκου, το οποίο δεν είχε χορηγηθεί από τους γιατρούς.

Στις 30 Μαρτίου 2022, της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της.

Η ιστορία προκάλεσε εθνική κατακραυγή και πλήθος διαδηλωτών την προπηλάκισε.

Λίγο μετά τη σύλληψή της τα ΜΑΤ αναπτύχθηκαν έξω από το δικαστήριο, καθώς κόσμος είχε συγκεντρωθεί και την έβριζε.

Αφού της απαγγέλθηκαν κατηγορίες, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από το σπίτι της.

Ο ιατροδικαστής παθολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατροδικαστών στην Ελλάδα, Γρηγόρης Λέων, δήλωσε ότι η εκταφή των άλλων παιδιών της το 2022 επιβεβαίωσε ότι «οι εγκληματικές πράξεις ήταν η αιτία θανάτου».

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την Πισπιρίγκου, εκπαιδευμένη νοσοκόμα, «σύγχρονη Μήδεια».

Η Πισπιρίγκου υποστήριξε σταθερά την αθωότητά της καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Η μητέρα της Πισπιρίγκου μετά την απαγγελία κατηγοριών, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η κόρη της είναι ικανή να σκοτώσει τα τρία παιδιά.

Το δικαστήριο έκρινε τελικά ότι η Πισπιρίγκου διέπραξε και τα δύο αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.