Σε κρυψώνα αρχαιοτήτων είχε μετατρέψει το καφενείο της γυναίκας του ένας 60χρονος Θεσσαλονικιός, που συνελήφθη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας χθες το πρωί στον Χορτιάτη.

Μέσα στο καφενείο, εντοπίστηκαν μία εικόνα μεταβυζαντινών χρόνων με θέμα τη Θεοτόκο Οδηγήτρια, ένα αγγείο, τρία θραύσματα από εφυαλωμένες βάσεις αγγείων, ένα πύλινο λυχνάρι, μία σφραγίδα άρτου ξύλινη, τμήμα μαρμάρινης ενεπίγραφης στήλης, μία επίστεψη επιτύμβιου σήματος, τρία τμήματα αγωγών παροχής υδάτων, πέντε υφαντικά βαρίδια, μία βάση πιθανόν από μελαμβαφές αγγείο, επτά λαβές πιθανόν από αποθηκευτικά αγγεία, δύο βάσεις εκ των οποίων η μία απύθμενου αμφορέα και η άλλη πίθου, τέσσερα αβαφούς κεραμεικής.

Τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι πρόκειται για αρχαία ευρήματα που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους νεότερους χρόνους.

Εναντίον του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.