Με τους συγγενείς του άτυχου ελεγκτή, που έχασε τη ζωή του στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, στη δικαστική αίθουσα, ξεκίνησε για να διακοπεί η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει, διεκδικώντας αποζημίωση 1.000.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η συζήτηση της αγωγής, η οποία είναι η πρώτη που φτάνει στο ακροατήριο, διεκόπη κατόπιν αιτήματος του ΟΣΕ και της Hellenic train.

Οι δικηγόροι των δύο εταιρειών, σε βάρος των οποίων στρέφονται οι συγγενείς, υπέβαλαν αίτημα αναβολής, ζητώντας να μην εκδικαστεί η υπόθεση, καθώς, όπως σημείωσαν, μέχρι και πριν από ένα ή δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας, η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

«Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος, το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια» ήταν η απάντηση του συνηγόρου της οικογένειας του ελεγκτή.

Το δικαστήριο, τελικά, αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής και διέκοψε τη δίκη για τις 5 Απριλίου 2024.