«Ψεύδη και συκοφαντίες» χαρακτήρισε τις αναφορές του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, περί πρακτικών μαφίας και «Δον Κορλεόνε» ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για το θέμα.

Ο κ. Κατσιβαρδάς, ο οποίος κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος, κατέθεσε υπόμνημα 109 σελίδων με τις θέσεις του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία διενεργεί την έρευνα.

Ο βουλευτής σε δηλώσεις του έστρεψε τα βέλη του στον Βασίλη Στίγκα, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί να τον καταστήσει εξιλαστήριο θύμα.

«Έχει σκοπό να αποσείσει ευθύνες τρίτων και να με καταστήσει εξιλαστήριο θύμα, αλλά έχω δώσει απαντήσεις με δυο μηνύσεις και τέσσερις αγωγές, που έχω ήδη καταθέσει. Το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ενώ ο συνήγορός του, Βασίλης Καπερνάρος, έκανε λόγο για «κατασκευασμένη υπόθεση και εκτός πλαισίου, για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες».

Ήδη, έχουν καταθέσει υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους τέσσερις βουλευτές των «Σπαρτιατών» σε μια έρευνα, την οποία διενεργεί η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος περί «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», που καθοδηγούνται από τον καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη και τις οποίες στη συνέχεια ανακάλεσε.