Ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, αρνείται να υποβληθεί σε τεστ DNA, όπως υποχρεούται μετά την εισαγγελική εντολή.

«Από πού κι ως πού να δώσω βιολογικό υλικό; Υποχρεωτικό ξεϋποχρεωτικό εγώ είμαι εναντίον αυτών των βιομετρικών. Ούτε το εμβόλιο, ούτε ηλεκτρονικό αποτύπωμα, δακτυλικό έδωσα. Ποιο παιδί αιμομιξία; Τι λέτε;» είπε ο 45χρονος στο Live News.

«Είναι αρνητής» λέει ο δικηγόρος του πατέρα

«Ενημέρωσα τον εντολέα μου ποια είναι τα δικαιώματά του κι από εκεί είναι στου ιδίου την αυτοδιάθεση – επειδή είναι αρνητής όλων αυτών των βιολογικών ενεργειών –  να μην δώσει δείγμα παρά την προτροπή τη δική μου» είπε ο δικηγόρος του 45χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Μην προστρέξει κάποιος να πει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει γιατί είναι ένοχος» τόνισε.

Συμβουλές για τα εμβόλια, χορτόπιτες και ένα θαύμα – Το προφίλ του 4χρονου στα social media

Συγγραφέας, εκπαιδευτικός, σπηλαιολόγος, βοτανολόγος, πολύτεκνος πατέρας 8 παιδιών αλλά πάνω από όλα «Ορθόδοξος Ρωμιός», δηλώνει ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» και «πατριάρχης» της οικογένειας που μένει σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης που παραμένει υπό κράτηση.

Ο ίδιος διατηρούσε μάλιστα και ένα blog με κείμενα κατά των εμβολίων για τον κορονοϊό, σελίδα στο YouTube από την οποία έδινε ακόμα και μαγειρικές συμβουλές για τα χόρτα που χρειάζεται μια… νόστιμη χορτόπιτα.

Η εκπoμπή του Live News βρήκε ότι ανάμεσα στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί ο πατέρας είναι και ένα blog, όπου μέσω αυτού τον Νοέμβριο του 2023 περιγράφει σε ένα κείμενο πώς ένα από τα παιδιά του έμαθε γράμματα.

«Όταν του είπαμε την ιστορία του μικρού ο Επίσκοπος ήταν σκεφτικός. Φαινόταν σαν κάτι να τον προβλημάτιζε. Στο τέλος ζήτησε να δει το παλιό εκείνο τετράδιο που ο Χρ… έγραφε ψαλμούς, τον ρωτάει. «Παιδί μου αυτά είναι τα γράμματα σου;» Τότε προς έκπληξη όλων ο Χρ… του απαντάει: «Όχι Γέροντα δεν τα αναγνωρίζω. Δεν τα έγραψα εγώ.»

»Μετά από λίγες μέρες ο Επίσκοπος μας πήρε τηλέφωνο και μας εξήγησε το τι είχε δει εκείνη την ημέρα σε αυτό το τετράδιο.

«Δεν μπορούσε να αναγνωρίσει αυτά που έγραφε διότι τα γράμματα αυτά όντως δεν ήταν δικά του, αλλά του φύλακα Άγγελου του. Ήθελε τόσο πολύ ο μικρός να μάθει να γράφει και να διαβάζει τις γραφές και όπως φαίνεται ο Άγγελος του τον βοήθησε. Πήρε για λίγο καιρό το μικρό χεράκι του παιδιού και το κατεύθυνε».