Ο Ηλίας Κουκουλάρης, ο πρώην καπετάνιος που τα τελευταία χρόνια ήταν οικονομικός διευθυντής στη ναυτιλιακή, European Navigation, ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη του μακελειού στην Γλυφάδα και τελικά έχασε και ο ίδιος τη ζωή του.

Συντετριμμένη η σύζυγός του και άλλοι συγγενείς του μίλησαν στον ΣΚΑΙ για το δράμα που ζουν.

«Τι να πω παιδάκι μου, τι να πω. Τι να πω. Δεν ξέρω τίποτα να πω. Δεν ξέρω ο άνθρωπος αυτός (ο δράστης) πώς έχει γίνει έτσι. Τον ήξερα, τώρα δεν ξέρω πώς ήταν για να κάνει αυτό το πράγμα» λέει αρχικά η σύζυγος του καπετάνιου.

«Τον είχα ξαναδεί. Τον είχαμε ξανά δει σε εκδηλώσεις σε αυτά. Ήταν… τον ξέραμε. Τι να πω παιδάκι μου. Τι να πω. Εμείς χάσαμε τον άνθρωπό μας, έχασα τον πατέρα των παιδιών μου και των εγγονιών μου. Εγώ έχασα τη γη. Τι άλλο να σου πω να καταλάβεις; Τι άλλο να σου πω. Ο άνθρωπος αυτός ούτε κουνούπι δεν είχε πειράξει στη ζωή του. Ήταν και πολύ καλός στη δουλειά του. Σε άνθρωπο να μην τυχαίνει αυτό το πράγμα» λέει κλαίγοντας.

Θυσιάστηκε για να σώσει τους υπόλοιπους ο καπετάνιος

Ο Ηλίας Κουκουλάρης προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη. Του πήρε το κυνηγετικό όπλο από τα χέρια δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία της Μαρίας Καρνέση και του Αντώνη Βλασσάκη. Έκανε το λάθος να γυρίσει την πλάτη του και ο 76χρονος Αιγύπτιος έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη και τον πυροβόλησε πισώπλατα.

Ο πόνος για τους συγγενείς και τους φίλους του καπετάνιου είναι ανείπωτος. Αυτό που αναφέρουν είναι πώς πρόκειται για έναν άριστο επαγγελματία και έναν αξιοθαύμαστο άνθρωπο.

«Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος πραγματικά. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος ο πεθερός μου. Και εγώ ακόμα του χρωστάω πολλά. Εξαιρετικός άνθρωπος. Όλους τους βοήθαγε… καλό έκανε» λέει ο γαμπρός του.

«Ο πεθερός μου ήταν ένας άνθρωπος θυσίας όπως καταλάβατε από την πράξη του. Αυτό ήταν κάτι που έκανε όλη του τη ζωή. Θυσιαζόταν για όλους, πρώτα από όλα για την οικογένειά του, για ‘μας όλους. Ήταν το στήριγμά μας και για όλους τους ανθρώπους που το ζητούσαν αυτό.  Έτσι λοιπόν με αυτόν τον τρόπο διάλεξε και ο Χριστός που τόσο πολύ τον αγαπούσε να τον παραλάβει μέσω αυτής της θυσίας του. Και εμείς θα βράσουμε στο πικρό ζουμί της απώλειάς του», προσθέτει ο γαμπρός του.

«Ήταν ένας αγαπημένος άνθρωπος τον οποίο τον χάσαμε. Αυτό ήταν. Αγαπημένος άνθρωπος. Τέλειος άνθρωπος. Οικογενειάρχης, κύριος. Στους γύρω στη σύζυγο. Σε όλους», αναφέρει συγγενής του.